Tel. office: +(40)232-217.248  |  office@norsit.ro
Divizia IT&C  
 
 
 

Pentru mai multe detalii

VIDEOCONFERINȚĂ


Soluțiile de videoconferință oferite de echipa noastră asigură comunicarea eficientă pentru peste 20 companii și instituții printre care: Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Ness România, Institutul De Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu” Iași, UM 0827 Cluj Napoca, UM 0333, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București, Lear Corporation Romania, Primăria Municipiului Iași.

 

Platforme software, terminale de videoconferință sau sisteme de teleprezență sunt soluții de videoconferință care contribuie la creșterea productivității si la îmbunătățirea activității prin facilitarea comunicării în toate domeniile de activitate: educaţie, medicină si sănătate, administraţii locale, instituţii guvernamentale, justiţie, producţie, finanţe, sectorul public.


 

Care este soluția potrivită pentru compania dumneavoastră?

 

Sunt soluții de colaborare flexibile (ex. Skype) care asigură comunicarea facilă și distribuirea de documente la o calitate bună, cu persoane din alte birouri, orașe sau țări. Aceste soluții sunt ușor de utilizat și de integrat cu sistemele existente de birou, fixe sau mobile (desktop, laptop, tabletă, smartphone), nu necesită cunoștințe deosebite de utilizare și vi le recomandăm atunci când este importantă colaborarea de tip peer to peer.

Sunt soluții modulare și flexibile care permit echipelor din compania dumneavoastră să colaboreze prin intermediul dispozitivelor mobile avute la dispoziție. Acestea includ echipamente specifice (Real Presence Trio) care asigura o bună calitate video, audio și distribuirea de documente. Sunt soluții ușor de implementat și administrat, potrivite pentru echipe de 2-3 persoane care lucrează la diverse proiecte și utilizează diferite dispozitive portabile.

Sunt soluții recomandate acolo unde afacerea este repartizată în mai multe locații, iar echipele au o nevoie de colaborare permanentă. Împreună cu o soluție de afișare video, aceste echipamente dedicate de videoconferință formează soluții ușor de implementat și de utilizat, cu performanțe audio și video de o înaltă calitate. Utilizând opțiunile suplimentare de prezentare multipoint se pot adăuga până la 6 invitați simultan la o conferință. Recomandăm astfel de soluții pentru colaborarea echipelor de 5-10 persoane.

Sunt soluții “la cheie” concepute pentru o bună colaborare, ușor de instalat în orice spațiu de lucru fără costuri suplimentare de amenajare. Cu o interfață simplă și intuitivă, sistemele all in one sunt orientate către o utilizare facilă pentru utilizator și includ toate echipamentele necesare desfășurării unei conferințe: cameră video, codec videoconferință, display-uri pentru afișare video și distribuire de conținut, stand mobil de podea, sistem audio. Sunt soluții flexibile ce pot fi folosite în orice încapere și pot participa până la 10 persoane.

Soluțiile concepute pentru sălile mari de conferință integrează în platforma de colaborare terminale conectate la sisteme de distribuție a semnalului video și audio. Astfel, informația video este transmisă simultan pe monitoarele conectate direct la terminal, cât și pe monitoarele sau videoproiectoarele amplasate în sală, acestea fiind conectate la sistemul de distribuție video. Similar, semnalul audio este distribuit prin instalația de sonorizare a sălii care se conectează la platforma de videoconferință.

 

Soluția completă conține și instalații de automatizare prin care se acționează închiderea sau deschiderea jaluzelelor, luminilor, precum și coborarea/ridicarea liftului videoproiectorului sau a ecranului electric.

 

CUM SĂ NU PIERDEȚI TIMP, CUM SĂ NU PIERDEȚI BANI

 

Cu toții știm care sunt beneficiile aduse de videoconferință în ceea ce privește comunicarea, productivitatea și costurile. Deși integrarea unei soluții de videoconferință poate părea facilă și la îndemâna oricui, de cele mai multe ori este nevoie de un expert în astfel de soluții astfel încât aceasta să funcționeze în parametri optimi.

 

Dacă intenția dumneavoastră este de a integra o soluție de videonferință în cadrul unei companii sau instituții, atunci echipa noastră vă stă la dispoziție cu următoarele servicii:

 
 • Proiectare a sistemelor integrate: instalații electrice, automatizări BMS, sonorizare și videoproiecție, audio și videoconferință.

 • Integrarea echipamentelor de videoconferință cu sisteme BMS sau Control-Room (Extron Electronics, Crestron Electronics sau Kramer Electronics)

 • Servicii de mentenanță a sistemelor audio-video.

 

Componentele unei soluții de videoconferință

 
 
 • Terminale de videoconferință

 • Gateway pentru securitatea platformei video (Identitate utilizatori)

 • Server de conținut media

 • Server multi-punct

 • Server de management al platformei de videoconferință

 • Servere de interconectare prin interfață tip “browser web”

 • Echipamente pentru asigurarea integrării în sisteme de BMS sau Control-Room

 
Parteneri: Polycom, Cisco
Pentru comunicare și colaborare eficientă vă recomandăm și:
 • Videoproiecție

 • Sisteme de discuții

 
 
 

Pentru mai multe detalii