Tel. office: +(40)232-217.248  |  office@norsit.ro
Divizia IT&C  
 

Certificări

HP Enteprise Partner - Silver Server

HP Enteprise Partner – Gold Storage

Lenovo Premium Partner

Lenovo Warranty Service Provider – System X & storage

Microsoft Silver Datacenter

Microsoft Silver Small and Midmarket Cloud Solutions

Microsoft Silver Cloud Productivity

Vmware Professional Partner

 
 

Pentru mai multe detalii

Servere, storage, virtualizare, sisteme de operare


Peste 500 de clienți utilizează infrastructura IT oferită de Quartz Matrix pentru diverse aplicații, printre care: IG WATTEEUW ROMANIA SRL, Spitalul Clinic de Urgențe “Sf. Spiridon”, Institutul Regional de Oncologie Iași, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iași, Administrația Română a Serviciilor a Trafic Aerian Romatsa Bacău, Antibiotice S.A., Aquavas S.A. Vaslui, Zeelandia, Pizzeria Mamma Mia, Consiliul Județean Botoșani, Electroalfa International S.R.L. Botoșani, Fondal International S.R.L., Gaz Est S.A. Vaslui, Kosarom S.A., Rulmenți S.A. Bârlad.


De ce să virtualizăm?

Virtualizarea este o tehnologie prin care resursele hardware ale unuia sau mai multor servere sunt partajate de mai multe mașini virtuale, fiecare dintre acestea având alocate: procesor, memorie, spațiu de stocare, porturi de comunicație.

 

CUM SĂ NU PIERDEȚI TIMP, CUM SĂ NU PIERDEȚI BANI

 

Bunele practici recomandă utilizarea unui server pentru o singură aplicație. Prin virtualizare, rata de utilizare a serverelor este de până la 10 ori mai mare decât în cazul în care se folosește câte un server fizic pentru fiecare aplicație. Acest lucru înseamnă că se pot instala mai multe aplicații pe serverele existente și astfel se elimină costurile cu achiziția de echipamente noi.

 

Prin virtualizare se utilizează mai puține servere fizice pentru același număr de aplicații. În acest fel se realizează economii de ordinul sutelor de Euro/server/an, prin reducerea costurilor cu energia necesară alimentării și răcirii serverelor.

 

Costurile operaționale IT scad, prin reducerea timpului alocat de personalul tehnic pentru administrarea și mentenanța serverelor.

 

Securitatea și disponibilitatea informațiilor sunt asigurate prin facilitățile specifice virtualizării Fault Tolerance și High Availability, care permit refacerea rapidă în cazul unui incident și chiar funcționarea fără întreruperi a sistemului.

 

Ce oferim?

Soluțiile de infrastructură IT pentru care asigurăm consultanță, pe care le proiectăm, furnizăm, implementăm și pentru care asigurăm mentenanță și suport tehnic, integrează:

 
  • Servere fizice, soluții de virtualizare (vmware, Microsoft Hyper-V, Microsoft System Center), sisteme de operare (Windows, Linux)

  • Unități de stocare a datelor pe discuri și unități de arhivare cu benzi magnetice

  • Echipamente pentru rețele SAN

  • Software de management al serverelor, al unităților de stocare și al mediilor virtuale

 

Exemple de arhitecturi

 

          Das

 
 
 

Parteneri: Microsoft, vmware, veeam, HP Enterprise, IBM, Lenovo, Dell

 
 

Pentru mai multe detalii