Tel. office: +(40)232-217.248  |  office@norsit.ro
Divizia IT&C  
 

Certificări

Schneider Electric Elite
Data Center Partner

 
 

Pentru mai multe detalii

Climatizare de precizie pentru Data Center


Climatizarea de precizie pentru Data Center reprezintă un caz particular față de toate celelalte instalații de climatizare folosite pentru alte tipuri de clădiri (civile, administrative, industriale etc.) pentru că acestea trebuie să producă un microclimat stabil pe toată perioada anului pentru buna funcționare a echipamentelor. Temperatura, presiunea, umiditatea și puritatea aerului trebuie să aibă valori constante tot timpul anului indiferent de parametrii climatici ai aerului exterior.

Integrăm soluții de climatizare de precizie pentru Data Centere de la cei mai importanți producători: APC, Eaton și Emerson. Proiectăm și implementăm aceste soluții respectând standardele ANSI/TIA-942 și ASHRAE.

Soluțiile pentru sistemele și instalațiile de climatizare de precizie, oferite de echipa noastră, rezolvă controlul tuturor acestor parametri din spațiile destinate stocării echipamentelor cu regim special. Peste 15 companii au apelat la soluțiile echipei noastre, printre care Rulmenți Bârlad și IG WATTEEUW România.


CUM SĂ NU PIERDEȚI TIMP, CUM SĂ NU PIERDEȚI BANI

 

In funcție de particularitățile spațiului în care vor urma să fie instalate sistemele și instalațiile de climatizare de precizie, echipa noastră realizează întotdeauna evaluări pre-vânzare pentru a determina, pe baza standardelor ANSI/TIA-942 și ASHRAE - American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (Thermal Guidelines for Data Processing Environments – Expanded Data Center Classes and Usage Guidance), structura, tehnologiile și echipamentele necesare realizării obiectivelor de asigurare a mediului de lucru (temperatură/umiditate), redundanța funcțională (de la echipament singular la structuri 2N+1 pentru nivel 4 TIA-942), eficiența energetică (caracterizată de indicatorul PUE – Power Usage Efficiency, care reprezintă raportul între puterea electrică totală folosită (răcire/iluminat/anex/echipamente IT&C) și puterea folosită util direct pentru echipamentele IT&C. Eficiența energetică determină direct costurile totale operaționale. Aceste informații ne ajută să proiectăm cea mai potrivită soluție pentru ventilarea și răcirea corespunzătoare a Data Centerului.

 

SOLUȚII DE SISTEME ȘI INSTALAȚII DE CLIMATIZARE DE PRECIZIE PENTRU DATA CENTER

 

În interiorul unui Data Center trebuie menținută o temperatură constantă de 22° C (cu o variație maximă admisă între 20° C și 25° C) și o umiditate relativă constantă de 45% (cu o variație maximă admisă între 40% și 55%). În afara temperaturii și a umidității, în interiorul Data Centerului trebuie să se realizeze o suprapresiune față de încăperile învecinate sau exterior pentru împiedicarea pătrunderii prafului sau a altor particule ce pot dăuna funcționării echipamentelor interioare.

 

O componentă esențială o constituie, în planificarea și instalarea sistemelor și instalațiilor de climatizare de precizie pentru centre de date, structurarea atentă a circulației interne a aerului pentru a asigura preluarea uniformă și eficientă a căldurii. Utilizarea circuitelor separate de aer cald și aer rece și a podelelor tehnologice proiectate să asigure fluxul de aer rece la nivel de rack-uri aduce economii energetice și crește fiabilitatea instalării. Nivelele ridicate de densitate de putere termică evacuată de echipamentele IT&C moderne implică o monitorizare a temperaturii și umidității în mai multe puncte din interiorul unui rack.

 
 

Diagrama temperatură/umiditate recomandată pentru centre de date, conform cu standardul ASHRAE

 

Dacă în cazuri obișnuite nu vorbim de redundanța instalațiilor de climatizare, în cazul centrelor de date redundanța poate fi de tipul N+2, 2N sau chiar 2N+1. Redundanța instalațiilor HVAC este importantă pentru a elimina posibilitatea de defect și, prin urmare, posibilitatea scoaterii din funcționare a centrului de date. De asemenea, redundanța este obligatorie atât pentru alimentarea cu energie electrică, cât și pentru echipamentele ce asigură temperatura și umiditatea interioară, dar și pentru circuitele hidraulice și echipamentele aferente acestora.

 

Pentru realizarea unui Data Center, vă putem ajuta și cu soluții de:

 
  • Electroalimentare

  • Virtualizare

  • Securitate electronică

  • Sisteme de stingere a incendiilor

 
 

Parteneri: Schneider Electric, Emerson

 
 

Pentru mai multe detalii