Rețele de comunicații

Soluții wireless pentru orice companie – Cisco Mobility Express

retele-comunicatii-wireless-cisco

Suntem aproape la finalul celui de-al doilea deceniu din secolul 21 și putem afirma că aproape în orice domeniu de activitate accesul la internet și mobilitatea sunt esențiale. Fie că este vorba despre dumneavoastră sau de angajații companiei dumneavoastră, aveți nevoie de acces la internet în orice moment. Mai mult decât atât, accesul la internet trebuie să fie realizat într-o manieră cât mai accesibilă indiferent unde vă aflați. Din acest motiv, ideal ar fi să vă orientați către soluții wireless. IDC estimează că până în anul 2020 circa un milion de dispozitive mobile vor fi activate în fiecare oră. Mai jos se poate observa o statistică a utilizării dispozitivelor mobile în comparație cu cele de tip desktop:

utilizare-dispozitive-mobile-2012-2017

Utilizarea dispozitivelor mobile vs. desktop în perioada 2012-2017

Dacă furnizorii de servicii de date mobile din România fac o treabă destul de bună în a vă asigura acces la internet oriunde în țară, în companie este responsabilitatea dumneavoastră să facilitați accesul la rețeaua mondială. Ca o comparație cu rețeaua de date a țării, dumneavoastră când sunteți conectat la serviciul de internet și vă deplasați, dispozitivul se conectează automat de la un terminal la altul fără să sesizați acest lucru sau să trebuiască să vă conectați la o nouă rețea de fiecare dată când pierdeți semnalul de la un anumit terminal. Același lucru se poate realiza și în compania dumneavoastră când un angajat sau chiar dumneavoastră trebuie să vă deplasați între departamente, fără a fi necesară o reconectare de la un router la altul pentru a avea acces la internet.

Nu în ultimul rând, prin intermediul acestor soluții wireless se elimină necesitatea unor cabluri de rețea care să fie împânzite prin birouri și de care să vă împiedicați. Totodată, îmbunatățirea aspectului estetic al birourilor este un alt factor important.

Conexiuni wireless vs. conexiuni prin cablu/fibră optică

Înainte de a oferi o recomandare de echipamente wireless, voi lămuri un lucru: o conexiune la internet prin cablu sau fibră optică este mai rapidă, mai sigură și mai performantă. Conexiunile wireless împart același mediu de transmisie nu numai cu alte dispozitive asemănătoare, dar și cu alte aparate electrice (telefoane mobile, televizoare, calculatoare etc.). Astfel, pot apărea pierderi de semnal care determină o scădere a vitezei de conexiune la internet. Pierderi de semnal pot apărea și din cauza echipamentelor de comunicare mai puțin performante sau prost poziționate (în spatele unui alt dispozitiv electronic sau la un nivel mai jos).

Care sunt principalele provocări în acest caz?

  • Necesitatea unei rețele wireless la care conectarea să se realizeze rapid și ușor
  • Expunerea la amenințări cibernetice
  • Nu știți care este cea mai bună metodă de a vă proteja rețeaua wireless

Sună familiar aceste aspecte? Atunci, de ce wireless?

Simplu: mobilitatea și accesul la internet – viitorul spre care ne îndreptăm, așa cum am menționat și la începutul acestui articol. Totul trebuie făcut cât mai repede și mai ușor, fără a rămâne blocați în birou.

De ce să nu achiziționați un echipament wireless oarecare în detrimentul unei soluții performante și fiabile?

Principalul motiv este SECURITATEA. Nu cred că trebuie să menționez cât de important este să aveți o securitate sporită a rețelei dumneavoastră. Soluțiile dedicate companiilor vin la pachet și cu metode de a vă monitoriza rețeaua, posibilitatea blocării accesului spre site-uri sau domenii cu risc ridicat. Acestea oferă posibilitatea de a separa rețeaua internă de cea pe care o folosiți pentru vizitatori. Astfel se evită riscul ca un potențial pericol să apară din cauza acestora. Tot nu v-am convins? Chiar și o simplă căutare pe Google vă poate oferi câteva metode de a intra într-o rețea wireless cu securitate slabă. Sunt metode pe care oricine le poate pune în practică.

Iată o statistică realizată de Arbor Networks:

atacuri-ddos-retele-comunicatii-wireless

Atacuri cibernetice de tip DDoS pe rețelele de comunicații wireless

Soluțiile dedicate pentru companii vă pot spori productivitatea și scădea costurile. Cum? Majoritatea se configurează în maximum 10 minute.

O soluție dedicată, pe lângă securitate și productivitate, oferă și ultimele tehnologii în materie de conectivitate. Acestea ar fi porturile Gigabyte (1000 Mbps) pentru conexiunea între echipamente, lucru ce ajută la evitarea congestiilor de date și, implicit, scăderea vitezei. De asemenea, include și ultimul standard în comunicare wireless, 802.11ac Wave 2, care permite conexiuni Gigabyte și prin mediul aerian. În imaginea următoare se pot observa diferențele între standarde:

viteze-transfer-802.11ac-wave2

Vitezele de transfer ale diferitelor tipuri de conexiuni wireless

A venit și momentul să vă propun trei soluții wireless Cisco Mobility Express în funcție de dimensiunile companiei dumneavoastră.

Branch Wireless pentru companii mici

  • Oferta Branch Wireless este dedicată companiilor care au o densitate mică de angajați și clienți.
  • Folosind doar trei Access Point-uri, spațiul de desfășurare al activității poate fi ușor acoperit.
  • Cu ajutorul CMX Cloud, inclus în ofertă, administratorul are posibilitatea de a crea un portal de autentificare customizabil pentru clienți.
  • Recomandăm soluția pentru afaceri precum magazine, benzinării, cafenele, baruri.
  • Mai multe detalii și prețuri pachet CISCO Branch Wireless

Office Wireless pentru companii de dimensiuni medii

  • Oferta Office Wireless este recomandată pentru afaceri precum pensiuni, birouri mici, restaurante.
  • Soluția este dedicată companiilor de dimensiuni mijlocii, cu spațiul de desfășurare al activității împărțit pe mai etaje, cu mai multe săli de ședințe, unde este necesară o densitate mai mare de Access Point-uri.
  • Mai multe detalii și prețuri pachet CISCO Branch Wireless

Headquarters Wireless pentru companii mari

  • Oferta Headquarters Wireless este recomandată pentru birourile mari.
  • Este o soluție dedicată companiilor cu densitate mare de angajați, săli de ședințe sau alte spații cu un număr mare de utilizatori conectați la rețea atât prin cablu, cât și wireless.
  • Identity Service Engine (ISE), componentă a soluției, securizează accesul la rețea. Cu ajutorul CMX Cloud se pot obține statistici despre concentrarea utilizatorilor în spații în vederea folosirii sălilor de ședințe.
  • Mai multe detalii și prețuri pachet CISCO Branch Wireless

În concluzie, achizițonarea de echipamente de comunicare wireless performante și fiabile este necesară pentru a evita problemele de securitate ce ar putea să apară și pentru a maximiza viteza de transfer a datelor. Chiar dacă o conexiune clasică prin cablu sau fibră optică este mai rapidă, accesul la internet wireless este o necesitate astăzi. Echipa noastră oferă servicii de configurare routing, switching și wireless, dar și de dimensionare a unei rețele Wi-Fi eficiente pentru compania dumneavoastră.

Articole similare