Security Zone

Ce înseamnă criptare și de ce au companiile și instituțiile nevoie de ea?

bitdefender-gravityzone-full-disk-encryption

Ce inseamna criptarea datelor?

Criptarea datelor este o metodă de a vă proteja datele, împiedicând alte persoane să ajungă la acestea. Dacă aveţi un fişier pe computer pe care doriţi să-l păstraţi secret, să-l puteţi vizualiza sau edita doar dumneavoastră, îl puteţi cripta astfel încât nimeni să nu poată deschide fişierul fără a cunoaşte o anumită parolă. Necesitatea de a cripta informaţiile a existat dintotdeauna. Astăzi, mai mult ca niciodată, informaţii confidenţiale se transmit zilnic între instituţii guvernamentale şi/sau companii. În fiecare minut, mii de cetăţeni ai planetei îşi introduc datele de identificare ale cardurilor de credit/debit pentru a face cumpărături online.

GravityZone Full Disk Encryption utilizează mecanismele de criptarea datelor furnizate de Windows (BitLocker) și Mac (FileVault), profitând de criptarea nativă a dispozitivelor pentru a asigura compatibilitate și performanță. GravityZone Full Disk Encryption este complet integrat în consola GravityZone. Utilizând infrastructura de securitate existentă, pentru gestionarea criptării complete a discului implementarea este rapidă și fără probleme. Odată activat modulul de gestionare a criptării pe consola existentă, criptarea datelor poate fi inițiată și gestionată complet.

criptarea-datelor-companii-institutii

Criptarea datelor

Nevoile clienților

  • Protejarea companiei de pierderile accidentale de date
  • Evitarea expunerii publice, a amenzilor grele și a consecințelor juridice ale pierderii datelor
  • Reglementarea conformității (HIPAA, PCI DSS, GDPR)
  • Protejarea de accesul neautorizat la date (impunerea autentificării pre-boot)
  • Gestionarea și recuperarea cheilor centrale
  • Simplitatea în desfășurare, evitarea consolelor de management suplimentare

Păstrați datele afacerii dumnevoastră securizate și conforme

Datele reprezintă cel mai important element al economiei digitale. Angajații care transportă un laptop plin cu informații delicate ale companiei în timpul călătoriilor de afaceri sunt expuși riscului de pierdere a acestora sau de furt. Dacă un dispozitiv mobil pierdut poate fi înlocuit la un cost relativ redus, pierderea datelor poate duce la pierderea clienților, reputație deteriorată sau pierderi financiare semnificative. Evitați riscul de a pierde date și păstrați conformitatea prin criptarea completă a hard disk-ului.

Ușor de implementat

Prin utilizarea infrastructurii de securitate (GravityZone Console), implementarea este rapidă și fără probleme. Odată ce a fost activat modulul de gestionarea criptării pe consola existentă, datele pot fi criptate complet.

O consolă GravityZone pentru protecție și gestionare de criptarea datelor 

Consola GravityZone este acum locul unde te oprești, nu numai pentru protejarea împotriva softurilor rău intenționate sau a atacurilor direcționate, ci și pentru recuperarea cheilor de criptare. Simplitatea și ușurința de gestionare va permite administratorului de securitate să se concentreze și să lucreze mai eficient.

Criptarea datelor este disponibilă ca add-on pentru clienți și pentru furnizorii de servicii 

Criptarea este disponibilă pentru furnizorii de servicii ca add-on opțional, cu licență lunară cu plata-per-utilizare și cu o licență anuală care poate fi adăugată pe lângă produsele existente pentru clienții și partenerii obișnuiți. Noul modul este gestionat din aceeași consolă pe care o utilizați acum.

gravityzone-full-disk-encryption

Criptarea datelor se face direct din consola Bitdefender

Caracteristici cheie

  • Gestionarea de criptarea datelor de pe consola pe care o utilizați pentru protecția la parametrii finali
  • Utilizarea criptării native, dovedită pentru Windows (BitLocker) și Mac (FileVault), precum și evitarea problemelor de performanță, fără a fi nevoie de un nou agent
  • Simplu de implementat, criptarea completă a discurilor și gestionarea sau restaurarea cheilor din consolă
  • Rapoarte specifice de criptarea datelor care ajută companiile să demonstreze conformitatea

Părerile clienților

  • Utilizator de afaceri: „Gravity Zone Full Disk Encryption asigură faptul că secretele companiei nu vor fi pierdute sau furate.”
  • Ofițer de conformitate: „Gravity Zone Full Disk Encryption vă va îmbunătăți poziția de conformitate.”
  • Șef de securitate/IT OPS: „Gravity Zone Full Disk Encryption asigură nivelul adecvat de protecție a datelor cu efort minim de operare.”

Statistici ce trebuie știute privind securitatea cibernetică pentru anul 2017 

Securitatea cibernetică a devenit o preocupare tot mai mare pentru întreprinderi pe parcursul anului 2016. Dovadă stau cifrele din spatele amenințărilor cu care s-au confruntat companiile în ultimul an.

Creșterea numărului de atacuri malware

  • Numai în Q3 din 2016 au fost detectate 18 milioane de mostre noi de malware.
  • Mai mult de 4.000 de atacuri de ransomware au avut loc în fiecare zi de la începutul anului 2016.
  • Numărul de e-mailuri de phishing care conțin o formă de ransomware a crescut la 97,25% în Q3 2016 de la 92% în Q1 2016.
  • 78% dintre oameni pretind că sunt conștienți de riscurile link-urilor necunoscute în e-mailuri. Și totuși ei fac click pe ele.
statistica-atacuri-malware

 Statistica atacuri malware

Numărul de e-mailuri cu spam a crescut de 4 ori în 2016 

Numărul de e-mailuri spam care conțin atașamente periculoase se află, de asemenea, într-o creștere dramatică. Pentru multe companii, această creștere accentuează realizarea faptului că spam-ul nu este doar o simplă provocare, este unul dintre mecanismele principale de livrare a atacurilor și, prin urmare, o amenințare directă la adresa organizației.

statistica-spam-mail

Statistica

E-mailurile tip phishing au crescut cu 87% în 2017 

Aceste atacuri sunt în mod natural legate de sezonul fiscal, dar în acest an au ajuns mai devreme și în număr mai mare decât oricând. Creșterea masivă a făcut ca IRS să lanseze un avertisment de urgență care anunță angajatorii să caute ceea ce se referă la „una dintre cele mai periculoase escrocherii de phishing prin e-mail pe care le-am văzut în ultimul timp”. 

Cine este vizat de atac?

Formarea angajaților pentru a recunoaște încercările de phishing este un start minunat, dar datorită sofisticării crescânde a atacurilor țintă, creșterea gradului de conștientizare nu este suficientă. Companiile trebuie să investească în tehnologii de securitate puternică, avand suportul angajaților lor.

GravityZone Full Disk Encryption este o soluție bazată pe standardele industriei, asigurând cea mai bună performanță, instalare simplă și riscuri operaționale minime.

Articole similare