Rețele de comunicații

Cisco Meraki, rețeaua wireless gestionabilă din cloud

Cisco Meraki

Ce este Cisco Meraki și ce avantaje are

  • Meraki este o soluție oferită de Cisco cu management complet în cloud. Acest lucru permite managementul centralizat al rețelei: simplu, ușor și rapid.
  • Cu ajutorul dashboardului integrat cu Google Maps se poate administra toată rețeaua dintr-un sigur loc și de către un singur utilizator.
  • Dispozitivele Meraki se pot integra în rețea în doar câteva minute. Odată conectate la internet, acestea sunt vizibile imediat în sistem și de către administrator.
  • Soluția este scalabilă până la mii de dispozitive și este recomandată tuturor companiilor indiferent de mărime. Este ideală pentru companii cu mai multe locații și greu de administrat într-un mod centralizat.
  • Se mai recomandă furnizorilor de servicii IT (Managed Services) care administrează rețelele clienților lor.

Access Point-urile Meraki de la Cisco sunt construite la cele mai ridicate standarde. Includ componente de calitate și sunt optimizate pentru o experiență plăcută a utilizatorului. Rezultatele sunt: conexiune rapidă, număr mare de utilizatori suportați, acoperire excelentă și necesitate redusă de a contacta suportul Cisco pentru a rezolva problemele apărute.

Performanțe

  • Enterprise-Class 802.11ac cu antene foarte puternice; MIMO pentru a îmbunătăți capacitatea fără a sacrifica distanța de transmisie
  • Enhanced CPU pentru o inspecție de pachete mai amănunțită
  • Multigigabit Ethernet, 2,5 Gbps cu un singur cablu (Cisco Meraki MR53, Cisco Meraki MR53E și Cisco Meraki MR84)

Vizibilitate sporită

Access Point-urile Cisco Meraki oferă posibilitatea unei analize amănunțite a rețelei și o gestionare foarte ușoară. Dashboard-ul Cisco Meraki oferă vizibilitate asupra tuturor utilizatorilor. Astfel, administratorii au acces la o analiză amănunțită a rețelei și pot crea politici de acces și utilizare a aplicațiilor pentru o experiență cât mai plăcută a utilizatorilor finali, precum și îmbunătățirea securității rețelei.

dashboard

Cisco Meraki dashboard

Oricând, oriunde

Din familia Meraki fac parte și camerele de supraveghere MV. Astfel, simplitatea cu care se instalează un AP Meraki se regăsește și la camerele de supraveghere.

Stream local, stream remote | Puteți monitoriza afacerea dumneavoastră atât local, cât și de la distantă. În cazul monitorizării locale camerele nu vor trimite pachetele spre cloud pentru a eficientiza utilizarea rețelei, dar dacă monitorizarea se face de la distanță datele vor fi trimise spre cloud pentru a putea urmări de oriunde ce se întâmplă în cadrul companiei dumneavoastră. Puteți urmări acest clip referitor la camerele din familia MV:

Ce conține portofoliul Cisco Meraki

  • Wireless (MR): AP-uri indoor și outdoor; nu necesită controller – acesta se află în cloud și este gratuit
  • Switching (MS): Switch-uri de acces și agregare, layer 2 și layer 3, cu și fără PoE; unele modele au și porturi de 10Gbps
  • Security (MX): Security appliance-uri cu firewall, routing, VPN, content filtering, IPS, antivirus etc.
  • Mobile Device Management MDM (SME): managementul dispozitivelor mobile – aplicare politici de acces, geo-localizare, VPN, geofencing, wipe etc.
  • Camere IP (MV): camere de supraveghere IP de interior și exterior

De ce echipamente este nevoie pentru funcționarea unei soluții Meraki

Pentru ca o soluție Cisco Meraki să fie funcțională, aveți nevoie de echipamentul hardware și o subscripție anuală ce asigură înregistrarea echipamentului în cloud și accesul administratorului la managementul lui. Subscripția este necesară pentru fiecare echipament Meraki din rețea.

Articole similare