Security Zone

Certificate SSL – doar cu valabilitate de 2 ani începând cu 1 martie 2018

why-https-ssl

Certificatele SSL sunt principala metodă de securizare a site-urilor web. Acestea ajută la creșterea încrederii vizitatorilor prin oferirea unui nivel de securitate crescut. Anul 2017 a fost denumit anul certificatelor SSL, deoarece foarte multe domenii, site-uri web, aplicații web etc. beneficiază acum de protecție și securitate utilizând un certificat SSL emis de o Autoritate de Certificare (CA).

Influența Google a fost, de asemenea, unul dintre factorii determinanți în adoptarea HTTPS (certificatelor SSL). Compania a anunțat în 2014 că utilizează prezența certificatelor SSL ca un semnal pentru poziționarea în motorul de căutare. Din 2017, browserul Google Chrome adaugă un avertisment de securitate pentru adresele HTTP care nu au astfel de certificate instalate.

Pe parcursul anului trecut, multe publicații importante au trecut la HTTPS, printre care menționăm The Guardian, Washington Post, Wired, Engadget, Ars Technica sau New York Times. Aproape toate au documentat public provocările și triumfurile tranzițiilor lor la HTTPS.

evolutie-site-certificat-ssl

Evoluția traficului după instalarea certificatului SSL pe site-urile unor publicații importante

În prezent, mai mult de 50% din traficul web este criptat cu ajutorul certificatelor SSL instalate. Navigarea online a devenit astfel mult mai sigură. Totodată, adoptarea HTTPS a avut o creștere rapidă datorită site-urilor mai mici, anterior necriptate.

7 motive pentru achiziționarea unor certificate SSL

  1. Site-ul web afișează semne clare de securizare a acestuia.
  2. Măriți rata de conversie a site-ului dumneavoastră.
  3. Creșteți valoarea medie a tranzacțiilor în site-ul dumneavoastră.
  4. Site-urile web HTTPS au un rang ridicat în algoritmul Google de indexare și afișare.
  5. Motorul de căutare Google atenționează vizitatorii că site-urile nu sunt securizate.
  6. Browserele web afișează alerte pentru site-urile web fără certificat SSL instalat.
  7. Achiziția și instalarea unui astfel de certificat este simplă și accesibilă.

Iată un exemplu pentru modul în care afișează ultima versiune de Chrome site-urile web fără certificat SSL:

certificat-ssl-securitate-website

certificat-ssl-securitate-website

Valabilitate de 2 ani pentru certificate SSL de la 1 martie 2018

Ținând cont de această creștere a utilizării certificatelor SSL, Autoritățile de Certificare au hotărât să ia măsuri de consolidare și apărare împotriva celor care folosesc certificatele SSL în scopuri nu tocmai ortodoxe. Astfel, începând cu data de 1 martie 2018, nu se vor mai acorda certificate SSL cu valabilitate de 3 ani. Acest lucru va avea impact doar asupra utilizatorilor care își vor cumpăra certificate noi și nu pe cei care dețin certificate cu valabilitate de 3 ani. Pentru aceștia din urmă, la data solicitării de reînnoire, vor putea achiziționa certificate doar cu valabilitate de 2 ani. Măsura anunțată de Autoritățile de Certificare o completează pe cea anterioară, pentru certificatele cu validare exitinsă sau bară verde, a căror valabilitate este de maximum 2 ani.

NSS Labs, Inc, cea mai mare companie de cercetare, testare și consultanță în domeniul securității informatice din lume, a lansat o nouă cercetare prin care estimează creșterea și utilizarea Secure Socket Layer (SSL). Rezultatele arată că 75% din traficul web va fi criptat până în 2019. Acest lucru permite transmiterea sigură a datelor private prin internet, inclusiv detalii despre cardurile de credit, parole și informații personale sensibile. „Creșterea tranzacțiilor web securizate este încurajatoare, deoarece aceasta înseamnă că informațiile sensibile sunt protejate”, a declarat Jason Pappalexis, director de cercetare NSS Labs. „Cu toate acestea, criptarea creează, de asemenea, un sentiment fals de securitate, deoarece amenințările pot fi ascunse în pachetul încărcat care este criptat. Este imperativ necesar ca soluțiile de securitate să fie validate, astfel încât să se adreseze și acestora”, adaugă Pappalexis.

Certificate SSL la prețuri reduse cu până la 50%

Indiferent de evoluția certificatelor SSL în ceea ce privește valabilitatea acestora, vă recomandăm să achiziționați certificate SSL pentru serverul dumneavoastră web. Doar așa veți beneficia de securitate sporită și de vizibilitate crescută pentru afacerea pe care o promovați în mediul online.

Aflați care sunt certificatele SSL potrivite nevoilor companiei dumneavoastră și beneficiați de promoțiile noastre cu reduceri de până la 50%. De asemenea, vă stau la dispoziție și celelalte soluții de securitate care să vă protejeze infrastructura IT împotriva amenințărilor cibernetice, disponibile pe site-ul nostru.

Articole similare