Security Zone

Securitate sporită și timp de administrare minim prin utilizarea Bitdefender GravityZone

Bitdefender GravityZone

Premiu AV Test 2014Începând cu data de 21 mai 2015, Bitdefender a lansat pe piața din România noul GravityZone. Este o soluție de securitate complet îmbunătățită. Noua soluție GravityZone își păstrează agilitatea dovedită de testele efectuate în aprilie, de Login VSI, pe versiunea precedentă. În urma evaluării, GravityZone s-a dovedit a fi cea mai rapidă soluție din industrie, precum și produsul cu cel mai mic impact asupra sistemului – sub 50% din impactul soluțiilor competitoare. De asemenea, noul Bitdefender GravityZone are la bază tehnologiile de top ce se află în fruntea industriei în materie de protecție, detecție și ușurință în utilizare. Au numeroase premii acordate de AV-TEST, AV-Comparatives, PC Mag și alții.

„GravityZone este deja în poziția de lider al industriei de securitate IT, așa cum o dovedesc testele recente. Am continuat dezvoltarea cu noul GravityZone și suntem nerăbdători să vedem impactul pe care îl va avea asupra industriei de securitate și mai ales asupra securității în companiile de peste tot din lume”, a declarat Cătălin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender. (Sursa: Bitdefender)

Odată cu această lansare, vechile produse și-au schimbat atât denumirea, cât și aspectul. Din acest motiv:

  • vechiul Bitdefender Small Office Security poate fi regăsit sub numele de Bitdefender Bussiness Security
  • GravityZone se transformă în GravityZone Enterprise Security

Pentru prima soluție rămân în continuare opțiunile de cloud-console (consola de administrare pe site-ul Bitdefender) sau varianta on-premise pentru firmele care doresc să își instaleze consola de administrare pe un server propriu.

GravityZone Enterprise rămâne și după această modificare o soluție pentru firmele mari, care își doresc un pachet complet ce include:
  • securitatea endpointurilor clasice (PC-uri, telefoane mobile)
  • securitatea infrastructurii de servere fizice și virtuale

O noutate pentru produsul GravityZone Enterprise o constituie adăugarea protecției antispam pentru servere Microsoft Exchange. Acest produs vine cu funcțiile de antimalware, antivirus, anti-phishing și antispam în timp real pe baza tehnologiei Bitdefender Global Protective Network. Acceptă toate protocoalele de transfer e-mail folosite de Exchange Server.

Totuși, cel mai important lucru după această lansare îl reprezintă faptul că Bitdefender a păstrat modul de administrare centralizată. Este vorba despre consola prin care munca oricărui administrator de rețea devine mult mai simplă datorită faptului că toate dispozitivele pot fi controlate dintr-un singur loc: Gravity Zone.

Centrul de control al Gravity Zone

Din momentul în care sunt primite datele de login pentru contul Bitdefender, lucrurile devin foarte simple. Astfel, administratorul este întâmpinat cu o fereastră prin care sunt prezentate funcțiile din consolă și modul de lucru cu aceasta.

Bitdefender GravityZone | Next Generation

Îmbunătățiri considerabile

Nu este nevoie să citiți tot ce scrie în această fereastră. Cei de la Bitdefender au reușit să îmbunătățească consola atât de bine încât, în doar câteva minute, orice persoană cu minime cunoștințe tehnice poate trece la instalarea Bitdefender pe dispozitivele dorite. Astfel, este de ajuns crearea unui kit de instalare (în funcție de sistemul de operare: Windows, Mac etc.). Instalarea agentului se face rapid. La un click distanță.

Odată instalat agentul pe dispozitivele dorite, toată activitatea de administrare se mută în consola de administrare. De aici se pot crea politici pentru categorii de utilizatori și se pot bloca sau accepta site-uri folosind funcția de Content Control. Un lucru important în gestionarea rețelei îl reprezintă faptul că întotdeauna se poate vedea numărul de dispozitive pe care s-a instalat și numărul de licențe achiziționate. Astfel, în orice moment există o evidență strictă a infrastructurii și se pot lua decizii din timp în momentul în care se dorește o extindere a acesteia.

Rapoarte de activitate

De asemenea, se pot crea rapoarte cu privire la activitatea antispam, firewall, site-uri blocate, top 10 endpointuri infectate și așa mai departe. În afara acestora, există un panou de control în care sunt afișate grafice cu privire la:

  • numărul de calculatoare infectate
  • cazurile care au fost rezolvate
  • status update agent pe fiecare dispozitiv etc.

Cea mai mare îmbunătățire adusă de Bitdefender GravityZone o reprezintă reducerea considerabilă a consumului de resurse utilizate. Întotdeauna a existat motivația de a „nu instala Bitdefender deoarece consumă prea multe resurse”. Astfel, cei de la Bitdefender au reușit să schimbe complet modul de scanare. Acum, Bitdefender poate fi instalat fără probleme și pe sisteme mai vechi, sisteme care folosesc încă Windows XP.

În concluzie, într-o lume în care totul se mută în cloud, cei de la Bitdefender s-au conformat. Au reușit să creeze un produs pe măsură și care pe viitor promite.

Articole similare